петък, 19 февруари 2010 г.

Гъби с критараки

Гъби с критараки


Продукти:

1 кг гъби
500 гр. критараки (от по - дребното)
1 ч.ч. ситно нарязан лук
½ ч.ч ситно нарязани моркови
50 мл. зехтин
2 гъбени бульончета
сол, черен пипер на вкус
магданоз

Приготвяне:

            В зехтина последователно се задушават лукът, морковите и гъбите, нарязани на филийки. Когато гъбите си пуснат сока се добавят стритите бульончета и се задушават до готовност. След това се смесват в тавичка с критаракито, сол и черен пипер на вкус. Заливат се с 5 ч.ч. гореща вода и се пекът на 180 градуса около 30 минути в предварително загрята фурна. Сервират се със ситно нарязан магданоз. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи