Крем супа с праз лук
Продукти
1 кг картофи
250 – 300 гр. праз лук
1 голям морков
зехтин (маргарин)
сол, бял пипер на вкус
1 лимон
Приготвяне:
Картофите и моркова се обелват, нарязват на едри парчета и се поставят в тенджера. Обелва се лукът, нарязва на едри колелца и се прибавя в тенджерата. Зеленчуците се заливат с 2 литра вода и се оставят да врят 30 минути. Зехтинът и солта може да се добавят преди зеленчуците да заврят или непосредствено преди пасирането им. Вторият начин е по – здравословен, но е въпрос на предпочитания. След като се сварят зеленчуците се оттеглят от котлона и се пасират. Прибавя се бял пипер. Крем супата се сервира с прясно изстискан лимонов сок и крутони.
Стана на ниво!!!
ОтговорИзтриванеТази крем супа стана страшна. Честно казано не бях пробвал до сега с праз, но е много вкусно
ОтговорИзтриване