вторник, 16 февруари 2010 г.

Кисело зеле с ориз

Кисело зеле с ориз












Продукти:

1 голяма кисела зелка*
1 глава лук
2 ч.ч. ориз
½ ч.ч. (125 мл.) зехтин**
2 ч.л. червен пипер
½ ч.л. лют червен пипер
2 зрънца бахар
10 – на зрънца черен пипер
дафинов лист

Приготвяне:

            Лукът се нарязва на ситно и се задушава в зехтина. Киселото зеле се нарязва и се отцежда. Задушава се заедно с лука до омекване (около 15 минути). Прибавят се червеният пипер и почистеният и измит ориз, разбърква се 1-2 минути и се залива с 6 ч.ч. гореща вода. Прибавят се подправките и се оставя да ври 10 – 15 минути на умерена температура. Изсипва се в тавичка и се запича в предварително загрята фурна за около 30 минути на 200 градуса.

  * не прибавям сол в яденето, зашото киселото зеле е солено.
** според предпочитанията може и повече, защото киселото зеле поема много мазнина. 

2 коментара:

  1. Супер вкусно стана.Пробвал съм и други рецепти,но тази е по добра.А може би киселото ми зеле е станало по добро от миналата година и с това и гозбата по вкусна???

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че рецептата ви е допаднала.

    ОтговорИзтриване

Последователи