Рецептата е на Наталина от Гответе с мен, аз само я приспособих в постен вариант.
Продукти
350 гр. брашно
140 гр. готварско нишесте (т.е без примеси - чисто)
140 гр. пудра захар
200 гр. смлени орехи
300 гр. маргарин
2-3 с.л. вода
3 бр. ванилена захар
пудра захар за овалване
Приготвяне
Пресява се брашното, нишестето и захарта. Прибавят се смлените орехи и се разбърква. Добавя се маргаринът и водата. Омесва се гладко тесто, което се оставя за една вечер в хладилник. На другият ден правим от тестото цилиндър и режем еднакви по големина колелца, които правим на пръчици 6-7 см. дълги и 1 см дебели и завиваме на кравайчета (под формата на буквата С). Подреждат се върху хартия за печене и се пекат на умерена фурна до порозовяване. Внимавайте да не ги препечете, че стават твърди. Остават си малки и не се надуват. Още докато са горещи се овалват в предварително приготвената пудра захар с ванилия. Съхраняват се в кутия с капак. Издръжливи са.
Бразилка, радвам се, че се открихме и в блог-сферата...! Радвам се, че съм ти и първият почитател....Успех и много забавни моменти !
ОтговорИзтриванеМария