Постни коледни меденки
Продукти
600 гр. брашно
150 гр. пудра захар
400 гр. маргарин
около 50 гр. мед
подправки:
2 зрънца бахар
3 шушулки кардамон
3 ч.л. канела
2 ч.л. смлян джинджифил
Приготвяне
Брашното и пудрата захар се пресяват. Бахарът и кардамонът се счукват на прах и заедно с канелата и джинджифилът се разбъркват в брашното и захарта. Прибавя се и маргаринът, а след това и меда и се омесва меко тесто. Оставя се да престои поне 30 мин. в хладилник. След това се омесва, разточва и с формички се изрязват фигурки, които се пекат около 15 минути в предварително загрята фурна на 160 градуса. Внимавайте, защото стават бързо и ако се препекат ще станат много твърди. Съхраняват се в кутия и колкото повече стоят, толкова по – хубави и ароматни стават. Издръжливи са, защото са постни и не се развалят лесно. Ако има кой да ги чака да престояват. Глазурата я правя само от пресята пудра захар, вода и няколко капки лимон.
Няма коментари:
Публикуване на коментар