понеделник, 14 декември 2009 г.

Плодови тарталети


            Ще ви предложа още един начин за приготвяне на тарталети. Разликата с рецептата за орехови тарталети е в тестото.

Плодови тарталети







Продукти

250 г брашно
200 г маргарин
100 г захар
2 пакетчета ванилена захар
желатин от растителен произход 
плодове по избор - киви, ягоди, малини, банани

Приготвяне

            Омесва се тесто от брашното, маргарина, захарта и ванилията. Оставя се да престои 30 минути в хладилник. Формичите се намасляват и поръсват с брашно и се разпределя в тях тестото*. Пекат се 25 минути на 180 градуса в предварително загрята фурна в тавичка с малко вода. Плодовете се подреждат върху тарталетките и хубаво се мажат с желатина. Слагат се в хладилник докато стегне желатина.


* когато искате да поберат повече плънка може да сложите върху всяка тарталета хартия за печене с няколко бобени зърна отгоре, за да не се надуят много. Може да постигнете такъв ефект и ако притискате и избутвате с палец тестото във формичката

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи