понеделник, 14 декември 2009 г.

Двойни сладки с ягодово сладко



Двойни сладки с ягодово сладко























Продукти

600 гр. брашно
400 гр. маргарин
150 гр. пудра захар
3 бр. ванилена захар
пудра захар за поръсване
сладко от ягоди

Приготвяне

            Брашното и пудрата захар се пресяват. Прибавят се ванилената захар и маргарина и се омесва гладко тесто. Оставя се да престои един час в хладилник. Разделя се на топчета, всяко се меси и се разточва. Изрязват се с помощта на формички за сладки различни фигурки, като трябва да се редуват с дупки и без дупки. Подреждат се в тавичка върху хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 180 градуса около 12-15 минути. Поръсват се докато са топли с пудра захар. След като изстинат се слепват със сладкото. Хубаво е да престоят едно денонощие в кутия с капак.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи