неделя, 13 декември 2009 г.

Бутер банички с гъби


Бутер банички с гъби












Продукти

1 лист бутертесто (400 гр.)
1 пълна с.л. маргарин
1 гл. червен лук
1 гъбен бульон (от манатарки)
8 бр. гъби (средна големина)

Приготвяне

            Лукът се нарязва на полумесеци и се задушава в маргарина. Гъбите се нарязват на филийки и се задушават, заедно с лука. След като губите си пуснат сока се овкусяват с натрошения гъбен бульон. Когато плънката е готова се отстранява от котлона. Листът бутертесто се разрязва на четири. Изстиналата плънка се разпределя равномерно върху едната половина всеки квадрат и се захлупва с другата половина, като леко се притискат краищата. Подреждат се в тавичка с хартия за печене и се надупчват на няколко места с вилица. Пекът се около 15- 20 минути на 200 градуса в предварително загрята фурна.



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи