четвъртък, 27 февруари 2014 г.

Кога как се пости през 2014 година

Кога как се пости през 2014 година




Специални благодарности към столичния храм „Св. ап. Петър и Павел” за това, че за поредна година издават този практичен календар, съобразен изцяло с Типика на БПЦ.



Възрастни, болни, бременни, кърмачки и деца не спазват поста по този начин, но се съветват с духовния си наставник за това дали и как да постят!

Преди причастие е необходима изповед и поне тридневен пост!


5 коментара:

  1. Благодаря, Цвети,
    много полезно приложение, с твое разрешение бих дала линк към календара. Сърдечни поздрави, леки и спокойни пости.

    ОтговорИзтриване
  2. Много полезна информация,и страхотен блог.

    ОтговорИзтриване
  3. Дианче,

    Лек и спасителен пост! Можеш да използваш всичко от блога, както и за каквото намериш за добре. Радвам се, че мога да съм ти полезна по някакъв начин. Прегръдки!

    ОтговорИзтриване
  4. Здравейте, искам да Ви попитам, кърмя в момента, мога ли да постя и какъв трябва да е постът , по-лек? Благодаря Ви предварително

    ОтговорИзтриване
  5. Здравейте,

    Такъв съвет нямам право да ви дам, това може да го направи само свещеник, който ще ви благослови как да постите, при който ще се причастите и изповядате. По принцип бременните и кърмачките са освободени от пост или са на по - лек такъв, но винаги се подхожда индивидуално според силите и ситуацията. Важно е и на какъв етап кърмите, защото след един момент кърменето вече не е проблем. Аз например кърмих детето си до две години и половина и само в само в първите месеци, когато детето беше изцяло на кърма не постих. Със сигурност трябва да се консултирате с изповедника си.

    ОтговорИзтриване

Последователи