сряда, 14 март 2012 г.

Пролетна салата със скариди

Пролетна салата със скариди

пролетна салата със скариди













Продукти:

200 гр. белени скариди
1 узряло авокадо
1 малка салата Айсберг
1 краставица
1 връзка репички
1 стрък пресен лук

2 – 3 стръка копър
1 с.л. балсамов оцет
30 мл. зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

Скаридите се сваряват за 3 – 4 минути, докато порозовеят. Прецеждат се и се охлаждат. Салата се измива и подсушава в центрофуга. Накъсва се в подходяща купа. Авокадото се разполовява, костилката се отстранява, обелва се и се нарязва на кубчета. Краставицата също. Репичките и лукът се нарязват на колелца. Всичко хубаво се разбърква. Приготвя се дресинг от оцета, зехтина, ситно нарязания копър и солта, които се сервира със салатата.


2 коментара:

  1. Бразилке,
    чудна салата. ще зачакам още малко да дръпне пролетта и минавам на салата, тази ще е в топ 5;))
    Лека вечер сега!

    ОтговорИзтриване
  2. Мъхче, радвам се, че ти допада. Ох, тази пролет как я чакам и аз, но чука на вратата вече :)

    ОтговорИзтриване

Последователи