Бързи и лесни постни соленки
Продукти:
1 пакет бутер тесто за разточване*
зехтин за намазване
за различните варианти:
семена (сусам, черен сусам, ким, мак и т.н.)
риган или други сухи подправки по избор
червен пипер
Приготвяне:
Бутертестото се оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва на правоъгълник, приблизително 24 на 28 см. Намазва се, с помощта на четка, леко със зехтин и се поръсва със семена по избор. Внимателно се минава още веднъж с точилката, за да прилепнат по – добре семената към тестото (когато се използват сухи подправки или червен пипер, не се минава отново с точилката). Нарязва се на пръчици с дебелина около 1 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 – 15 минути.
* може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream). Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.
Еми на са постни.....бутер тестото е с масло .
ОтговорИзтриванеБутертестото в България е с маргарин. Има отделна публикация в блога само за това.
ОтговорИзтриване