четвъртък, 8 август 2013 г.

Едър боб с лук и домати

Едър боб с лук и домати














Продукти:

1 пакет (500 гр.) боб тип гигант
6 глави лук
100 мл. зехтин за готвене
2 големи домата*
1 ч.л. червен пипер
1 ч.л. чубрица**
сол на вкус

Приготвяне:

Бобът се накисва за една нощ, сварява се и отцежда. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва в зехтина. Прибавят се бобените зърна и се разбърква добре. Добавя се червен пипер, разбърква се кратко и се отстранява от котлона. Доматите се белят, нарязвяат на едри кубчета и разбъркват с боба. Овксуява се с чубрица и сол на вкус. Поставя се в тава и се залива с 1.ч.ч. (250 мл.) топла вода. Пече се на 200 градуса до готовност.


* Използвах градински с големи размери, но може да се заменят с  5 – 6 обикновени.

** Използвах няколко клончета прясна чубрица

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи