Едър боб с лук и домати
Продукти:
1 пакет (500
гр.) боб тип гигант
6 глави лук
100 мл. зехтин
за готвене
2 големи домата*
1 ч.л. червен
пипер
1 ч.л. чубрица**
сол на вкус
Приготвяне:
Бобът се накисва
за една нощ, сварява се и отцежда. Лукът се нарязва на полумесеци и се запържва
в зехтина. Прибавят се бобените зърна и се разбърква добре. Добавя се червен
пипер, разбърква се кратко и се отстранява от котлона. Доматите се белят,
нарязвяат на едри кубчета и разбъркват с боба. Овксуява се с чубрица и сол на
вкус. Поставя се в тава и се залива с 1.ч.ч. (250 мл.) топла вода. Пече се на
200 градуса до готовност.
* Използвах градински с големи
размери, но може да се заменят с 5 – 6
обикновени.
** Използвах няколко клончета
прясна чубрица
Няма коментари:
Публикуване на коментар