сряда, 14 март 2012 г.

Бързи и лесни постни соленки


Бързи и лесни постни соленки

соленки с ким














Продукти:

1 пакет бутер тесто за разточване*
зехтин за намазване

за различните варианти:

семена (сусам, черен сусам, ким, мак и т.н.)
риган или други сухи подправки по избор
червен пипер

Приготвяне:

Бутертестото се оставя да се размрази за една нощ в хладилник. След това се разточва на правоъгълник, приблизително 24 на 28 см. Намазва се, с помощта на четка, леко със зехтин и се поръсва със семена по избор. Внимателно се минава още веднъж с точилката, за да прилепнат по – добре семената към тестото (когато се използват сухи подправки или червен пипер, не се минава отново с точилката). Нарязва се на пръчици с дебелина около 1 см. Подреждат се в тава, покрита с хартия за печене. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 10 – 15 минути.

* може да се намери в магазините от веригата LIDL (Frozen Dream). Резултатът с другите бутертеста, които са на листа, не е същият.

соленки с червен пипер


соленки с черен сусам
















соленки с риган

соленки с ленено семе и сусам


2 коментара:

  1. Еми на са постни.....бутер тестото е с масло .

    ОтговорИзтриване
  2. Бутертестото в България е с маргарин. Има отделна публикация в блога само за това.

    ОтговорИзтриване

Последователи