неделя, 17 април 2011 г.

Панирани калмари

Панирани калмари


панирани калмари















Продукти:

4 - 5 туби почистени калмари
сокът от 2 лимона
брашно за овалване
олио за пържене
сол, черен пипер на вкус

Приготвяне:

Калмарите се нарязват на колелца с дебелина около 1 см и се мариноват за няколко часа в лимоновия сок. След това се овалват в брашното, което предварително е овкусено със сол и черен пипер. Пържат се в добре загрято олио (което да ги покрива) за 3 – 4 минути, докато започнат да покафеняват. Внимава се да не се препържат, че стават жилави. Готовите калмари се отцеждат за 1 – 2 минути на домакинска хартия и се преместват в съд с похлупак. Сервират се топли и с лимон. Може да се поднесат и с гръцки сос, който се приготвя от 1 ч.л. зехтин, сокът от 1 лимон, малко копър и щипка сол. Всичко хубаво се разбива и се поднася в купички, в който се топят калмарите преди консумация.

панирани калмари със сос

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи