Бутер щрудел с ябълки и орехи
Продукти:
1 пакет (2 листа по 400 гр.) бутертесто
500 гр. почистени и обелени ябълки
½ ч.ч счукани орехи*
¾ ч.ч. захар*
1 ч.л. бурбонска ванилия (Котани)
1 ч.л. канела
Приготвяне:
Ябълките се нарязват на кубчета. Поставят се в подходящ съд на котлона и се разбъркват със захарта. и се разбъркват със захарта. Задушават се на умерен огън, докато не си пуснат сока и омекнат. Прибавят се ванилията и канелата. В подходяща тава с хартия за печене се разстила единият лист бутертесто. Върху него се разпределя равномерно плънката, като се оставят свободни по един пръст от всички краища, които се намазват с вода.
Покрива се с другия лист бутертесто като краищата се притискат с вилица, за да за залепнат. Правят се прорези върху горният лист като може да са декоративни или разпределение на парчета. Намазва се с четка с вода и се посипва със захар.
Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 – 25 минути. Сервира се изстинал.
* 1 ч.ч. = 250 мл.
Страхотно! Веднага ще го пробвам! Поздрави! :)))
ОтговорИзтриванеДано да ви хареса!
ОтговорИзтриванеХубава вечер,
Цветелина
Страхотно се получи, въпреки че забравих канелата :) Поздравления за хубавата рецепта!
ОтговорИзтриванеБелоснежка,
ОтговорИзтриванеМного се радвам, че ви е допаднал :)