сряда, 9 март 2011 г.

Боб на фурна


Боб на фурна














Продукти:

700 гр. боб гигант
6 големи глави лук
1 голям морков
3 печени червени чушки
1 ч.л. червен пипер
30 – 40 мл. зехтин
сол на вкус
джоджен
чубрица
сминдух


Приготвяне:

Бобът се накисва за една нощ. Залива се със студена вода и след като заври му се отстранява пяната. По желание може да се смени и водата. Морковът и една глава лук се нарязват на ситно и се прибавят към боба. Печените чушки също. След като бобът се свари напълно се посолява и отстранява от котлона. Течността не трябва да е повече от 2 – 3 пръста над боба. Останалите глави лук се нарязват на полумесеци и се запичат за няколко минути на сух тиган. Прибавя се зехтина. След като лукът е готов се прибавя червен пипер, бърка се 1 минута и се отстранява от котлона. Лукът и бобът, заедно с течността, се изсипват в подходяща тава. Прибавят се подправките, хубаво се разбърква и се запича на 200 градуса до желаната гъстота. 


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи