сряда, 9 март 2011 г.

Бутер щрудел с ябълки и орехи


Бутер щрудел с ябълки и орехи















Продукти:

1 пакет (2 листа по 400 гр.) бутертесто
500 гр. почистени и обелени ябълки
½ ч.ч счукани орехи*
¾ ч.ч. захар*
1 ч.л. бурбонска ванилия (Котани)
1 ч.л. канела

Приготвяне:

Ябълките се нарязват на кубчета. Поставят се в подходящ съд на котлона и се разбъркват със захарта.  и се разбъркват със захарта. Задушават се на умерен огън, докато не си пуснат сока и омекнат. Прибавят се ванилията и канелата. В подходяща тава с хартия за печене се разстила единият лист бутертесто. Върху него се разпределя равномерно плънката, като се оставят свободни по един пръст от всички краища, които се намазват с вода. 















Покрива се с другия лист бутертесто като краищата се притискат с вилица, за да за залепнат. Правят се прорези върху горният лист като може да са декоративни или разпределение на парчета. Намазва се с четка с вода и се посипва със захар. 














Пече се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 – 25 минути. Сервира се изстинал. 


* 1 ч.ч. = 250 мл.

4 коментара:

  1. Страхотно! Веднага ще го пробвам! Поздрави! :)))

    ОтговорИзтриване
  2. Дано да ви хареса!

    Хубава вечер,

    Цветелина

    ОтговорИзтриване
  3. Страхотно се получи, въпреки че забравих канелата :) Поздравления за хубавата рецепта!

    ОтговорИзтриване
  4. Белоснежка,

    Много се радвам, че ви е допаднал :)

    ОтговорИзтриване

Последователи