събота, 26 март 2011 г.

Бутер пици с лук и гъби


Бутер пици с лук и гъби















Продукти:

1 лист (400 гр.) бутертесто

10 печурки
1 глава червен лук
2 сварени картофа

50 мл. доматена паста
1 с.л. зехтин
1 щ босилек
1 щ риган
сол на вкус

зехтин за намазване

Приготвяне:

Бутертестото се разделя на 4 правоъгълника. Поставя се в тава с хартия за печене и хубаво се надупчва с вилица. Доматената паста се смесва със зехтина, босилека, ригана и сол на вкус и се намазва равномерно върху правоъгълниците. Гъбите се нарязват на филийки, а лукът се нарязва на шайби и се нареждат върху тестото. Картофите се рендосват и се разпределят равномерно върху пиците. Хубаво се намазват със зехтин. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса около 20 – 25 минути.   



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи