сряда, 24 март 2010 г.

Крем супа от тиквички

            Това е една много лека крем супа. Много я обичам, защото може да се поднесе и студена и има приятен разхлаждаш ефект, особено през лятото.   

Крем супа от тиквички














Продукти:

600 гр. тиквички
600 гр. картофи
1 голям морков
1 малка глава лук
2 с.л. зехтин
2 – 3 скилидки чесън
1 ч.л. сух копър (или няколко стръка пресен)
сол, черен пипер на вкус
сокът от един лимон

Приготвяне:

            Тиквичките и картофите се обелват и нарязват на кубчета. Лукът и чесънът се нарязват на ситно, а морковът се рендосва. Поставят се в тенджера, прибавя се копърът (ако е пресен се добавя накрая) и се заливат с 1,5 л. вода. Оставят се да врят на умерен огън без капак около 30 минути. Тенджерата се отстранява от котлона, прибавят се сол и зехтин и всичко хубаво се пасира. Сервира се с прясно изстискан лимонов сок, черен пипер и крутони.  



2 коментара:

  1. Много изчистена и семпла, но вкусна крем супа! Точно такава я обичаме с девойчето в къщи (само дето тня не знае, че има и тиквичка :)
    Цвети, при теб пролетта е навлязла с пълна сила :)
    Поздрави!

    ОтговорИзтриване
  2. Много се радвам, че има и други почитатели на крем супите с тиквички. Пролетта наистина настъпи у нас, освен в кухнята, и на терсата :)

    Лека нощ и хубав и слънчев ден утре!

    ОтговорИзтриване

Последователи