вторник, 23 март 2010 г.

Пълнени сухи чушки с картофи

Пълнени сухи чушки с картофи


Продукти:

100 гр. сухи чушки
1 кг картофи
150 мл. зехтин
1 ч.ч. ситно нарязан праз лук
1 ч.л. червен пипер
сол на вкус










Приготвяне:

            Картофите се обелват, сваряват и отцеждат. Докато са още топли се намачкват със сол и червения пипер, разбъркват се с праза и 100 мл. зехтин. Покриват се с капак и се оставят да починат за около 15 минути докато празът омекне. Чушките се измиват със студена вода и се заливат с гореща за 15 – 20 минути, докато хубаво омекнат. Отцеждат се и се пълнят с картофената смес. Подреждат се в тава и се поливат равномерно с останалия зехтин. Прибавя се 1 ч.ч. вода и се пекат в предварително загрята фурна на 200 градуса около 30 минути. За да не загарят чушките отгоре може да се покрият с фолио, което да се отстрани 10 - 15 минути преди края на печеното.

1 ч.ч. =  250 мл.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи