събота, 20 март 2010 г.

Френски селски сладкиш

            Този сладкиш бе приготвен от Жак Пепен по Фиеста тв. Много ми допадна идеята и реших да го пробвам и аз. Направила съм някои изменения, защото не помня добре рецептата му, а и обичам да добавям по нещо от себе си.

Френски селски сладкиш



















Продукти:

3 ябълки (около 300 гр.)
4 с.л. кафява захар
1 ч.л ванилена захар (за предпочитане „Котани”)
½ ч.л. канела
1 шепа орехи
25 гр. маргарин

за тестото:

100 гр. брашно
50 гр. пудра захар
50 гр. маргарин
½ ч.л. бакпулвер

Приготвяне:

            Ябълките се обелват, почистват от семките и нарязват на едри кубчета. Разбъркват се с канелата, кафявата и ванилената захар, и орехите (цели, на едри парчета, а не счукани). Подходящ съд за печене се намаслява обилно с маргарина и на дъното му се поставят няколко цели парченца от него. Разпределя се ябълковата смес в него. 
        Брашното и пудрата захар се пресяват и се смесват с бакпулвера. Добавя се маргаринът и се намачква с вилица (или ръка) до получаването на тесто. Тестото се накъсва на трохи върху ябълковата смес. Пече се на 180 градуса в предварително загрята фурна 15 – 20 минути. Сервира се изстинал.   


3 коментара:

  1. Цвети,
    това е чудесно и много вкусно предложнеие за предстоящите постни пролетни празници!
    Усмихнат и слънчев ден, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. След като прочетох рецептата ми се стори много интересна и реших да я пробвам. Наистина става чудесно! Лесно, бързо, различно и много вкусно! Благодаря!

    Хубава вечер!!!
    Зори

    ОтговорИзтриване
  3. Много се радвам, че ви допада! Желая хубав и слънчев ден!

    ОтговорИзтриване

Последователи