Копривена каша с орехи
60 гр. сушена коприва
50 гр. маргарин
4 с.л. брашно
½ ч.л. червен пипер
½ ч.л. чесън на прах
¾ ч.ч. счукани орехи
сол на вкус
Приготвяне:
Копривата се сварява в 1 литър вода за 10 – 15 минути. Отстранява се от котлона и се пасира. В маргарина се запържват брашното и червеният пипер. Постепенно, при непрекъснато бъркане, се прибавя и пасираната коприва. Добавя се сол на вкус и чесънът. Оставя се да ври, докато се сгъсти. Преди отстраняване от котлона се прибавят счуканите орехи и хубаво се разбърква.
Аха, на една вълна (зелена) сме.
ОтговорИзтриванеЩе призная, че никога не съм яла коприва, при все, че ме блазни.
Притеснява ме това, че вкусът и ще е по-остър.
Цвети, кажи моля, ти знаеш чудесно разликите - има ли нещо такова в двете тревици или това са си мои внушения?
Определно не са твои внушения - има разлика между двете, не е като останалите зелении. Копривата е много специфична и наистина има по - натрапчив вкус. На мен точно той ми харесва. Има хора, които не обичат зелении, но обичат коприва, както и обратното. Определно трябва да пробваш. В извън постно време много ми харесва със сирене (бяло или синьо)и яйца на очи.
ОтговорИзтриванеПо зелената ни вълна се усеща, че идва пролетта :)
идва и още как :) Така приятно напича.
ОтговорИзтриванеЯйца и сирене са ни любими, така че непременно ще пробвам с тях като за начало.
Благодаря ти и хубав, слънчев ден!
Аз съм от хората които не обичат зелении, но хапвам коприва с най-голямо удоволствие :)
ОтговорИзтриванеИначе... никога не съм слагала орехи на кашата и ще опитам.