петък, 26 февруари 2010 г.

Ябълкови кошнички

            Когато ми останат излишни бройки кори за баница винаги гледам да ги оползотворя. Ще споделя един много лесен, бърз и ефектен десерт.

Ябълкови кошнички


Продукти:


1 голяма ябълка
4 листа фини точени кори
4 с.л. маргарин
4 с.л. кафява захар
орехи
канела








Приготвяне:


            Ябълката се обелва, разполовява и се нарязва на филийки. Корите, без да се разделят, се разрязват на 4 квадрата (най – лесно е с ножица). Всеки квадрат се поставя във формичка за мъфини и се притиска към стените. Стърчащите краища се подрязват. Разтопява се маргаринът и с помощта на четка хубаво се намазват корите. Ябълките се подреждат като ветрило по стените на формичките. Орехите може да се поставят и цели, както и да се счукат, като за една кошничка са необходими около 1 с.л.  Ябълките и орехите се поръсват с канела и се заливат с около 1 с.л. от разтопения маргарин и се поръсват с 1 с.л. кафява захар. Така се процедира и с другите кошнички. Пекат се в предварително загрята фурна на 200 градуса за 10 минути. Изваждат се от формичките за мъфини, докато са още топли (иначе ще залепнат). Не се консумират топли. При сервиране може да се поръсят с пудра захар.

2 коментара:

  1. Цвети,
    наистина много бърз, оригинален и ароматен десерт.
    Благодаря за тази рецепта и спокойни почивни дни, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Радвам се, че ти допада. Хубав уикенд и на теб, Цвети.

    ОтговорИзтриване

Последователи