вторник, 16 февруари 2010 г.

Ошав




Ошавът присъства всяка година на трапезата ни за Бъдни вечер. 

Ошав





















Продукти:

50 гр. стафиди
50 гр. сини сливи
50 гр. сушени ябълки
50 гр. сушени круши
50 гр. шипки
1 ч.л. канела
1 канелена пръчица
няколко зрънца карамфил
2 ч.ч. захар

Приготвяне:

            Плодовете се измиват със студена вода и се поставят в голяма тенджера (5 литра). Заливат се със студена вода и се варят на умерен огън. След като водата заври се прибавят подправките, а когато омекнат плодовете – захарта. Ошавът се консумира на следващия ден, като се съхранява в хладилник и се сервира охладен.




Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи