вторник, 16 февруари 2010 г.

Бобена салата

Бобена салата



















Продукти:

0,5 кг бял едър боб (тип Гигант)*
2 глави лук
200 мл. зехтин
4 с.л. ябълков оцет
1 ск. чесън
½ ч.л. сух джоджен
½ ч.л. чубрица
сол на вкус


Приготвяне:

            Бобът се накисва в студена вода за една нощ, след това се сварява и отцежда. Лукът се нарязва на полумесеци и се запича на сух тефлонов тиган за няколко минути. Чесънът, зехтина, оцета и подправките и се пасират и се разбъркват с боба (не трябва да е топъл, за да не се разкашка). Хубаво е да преседи около час преди консумация.

* Половината количество бял боб може да се замени с червен. Накисват се и се сваряват отделно. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи