Крем супа от картофи и моркови
Продукти :
6 големи картофа
2 големи моркова
зехтин
сол, черен пипер на вкус
индийско орехче
За крутоните:
хляб
зехтин
скилидка чесън
сол
Приготвяне :
Картофите и морковите се нарязват на едри парчета. Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Прибавя се сол и се варят 25-30 минути под капак на умерен огън. Отстраняват се от котлона, прибавят се няколко супени лъжици зехтин и се пасира с пасатор. Овкусява се с черен пипер и индийско орехче.
Сервира се с крутони, който се приготвят от по - твърдичък хляб, нарязан на кубчета. Поставят се в широк и дълбок тиган и се поливат леко със зехтин. Прибавя се една скилидка чесън. Не се бъркат, а само се раздрусват, за да не се разкашкат. Посолявят се и се сервират към супата.
* може да се сервира с tofu sour cream
Няма коментари:
Публикуване на коментар