неделя, 13 декември 2009 г.

Крем супа от картофи и моркови

Крем супа от картофи и моркови


























Продукти :

6 големи картофа
2 големи моркова
зехтин
сол, черен пипер на вкус
индийско орехче

За крутоните:

хляб
зехтин
скилидка чесън
сол

Приготвяне :

            Картофите и морковите се нарязват на едри парчета. Поставят се в тенджера и се заливат с вода, колкото да ги покрие. Прибавя се сол и се варят 25-30 минути под капак на умерен огън. Отстраняват се от котлона, прибавят се няколко супени лъжици зехтин и се пасира с пасатор. Овкусява се с черен пипер и индийско орехче.

            Сервира се с крутони, който се приготвят от по - твърдичък хляб, нарязан на кубчета. Поставят се в широк и дълбок тиган и се поливат леко със зехтин. Прибавя се една скилидка чесън. Не се бъркат, а само се раздрусват, за да не се разкашкат. Посолявят се и се сервират към супата.



* може да се сервира с tofu sour cream 



Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи