сряда, 23 декември 2009 г.

Баклава

Баклава










1 пакет (400 гр.) фини точени кори
2 ч.ч. счукани орехи
300 гр. маргарин

за сиропа:

4 бр. ванилена захар
2 ½ ч.ч. захар
3 ч.ч. вода
сокът от 1/2 лимон

            Корите се разрязват на две еднакви части. Едната половина се поставя в тава, върху нея се разпределят орехите и се покрива с другата половина кори. Маргаринът се разтопява и с него се заливат корите. Нарязват се в желаната форма (правоъгълничета, квадратчета и т.н.) и върху всяко парченце се поставя по половин орех. Пекът се до златисто (приблизително около един час) на 150 градуса. След като изстинат напълно се заливат с топъл сироп, който се приготвя от захарта, ванилията, водата и лимона. Трябва да ври около 10 мин. След като корите се залеят с топлия сироп се изчаква да изстинат и се прибират в хладилника за една нощ.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи