Нещо много лесно за дните на строг пост без олио (мазнина), а и не само…
Картофите се подбират да са по – големи и еднакви и по размер. Кората им старателно се измива с четка или тел и още мокри, хубаво се посоляват. Нареждат се директно на решетката на фурната и се пекат за около час, час и половина. Аз ги пека на 200 градуса с вентилатор. Сервират се топли с подходяща салата. В дните с разрешена консумация на олио, може да се разрежат на кръст и да се добавят растителна мазнина или подходящ сос. Използвам ги и за подложка на Чили кон Менте.
Тук ухае на детство, на село, на жар и на картофи с масълце;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря@!
Направо си го представих. Като деца ги слагахме директно в огъня и ги вадихме с пръчки. Картофите се търкаляха по земята, къде успеем да ги обелим, къде не, а и нямам спомен да сме ги мили, но бяха най - вкусните картофи...
ОтговорИзтриване