събота, 9 април 2011 г.

Чили кон менте

Идеята ми дойде от популярното мексиканско ястие чили кон карне, което се приготвя с месо, но тъй като ястието е приспособено за време на пост, карне (месо) се превърна в менте.  Приготвя се изключително лесно и бързо.

Чили кон менте















Продукти:

1 глава червен лук
2 – 3 скилидки чесън
2 с.л. зехтин
сол на вкус

Приготвяне:

Лукът се нарязва на полумесеци, а чесънът се скълцва. Последователно се задушават в зехтина. Прибавя се консервата и се покрива с капак. Оставя се на слаб огън за 10 – на минути. Прибавя се сол на вкус. Сервира се с царевичен чипс или върху печен картоф.
















* може да се замени с 2/3 консерва червен боб, половин консерва царевица и доматен сос.


Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи