четвъртък, 1 март 2012 г.

Червена леща по гръцки (без мазнина)


Червена леща по гръцки 
(без мазнина)














Продукти:

500 гр. червена леща
сол на вкус

червен лук
маслини
лимон


Приготвяне:

Лещата се измива, поставя се в тенджера с 2 литра вода и се оставя да заври. Когато лещата омекне се прибавя сол на вкус. Когато водата намалее, се бърка постоянно, докато течността не изври. Сервира се с червен лук, маслини и лимон, а в дните когато се разрешава мазнина се полива и с малко зехтин. Може да се поръси с риган или пресен магданоз. 

Забелязвам, че има тенденция да се добавят и каперси, които от няколко години са много модерни в гръцката кухня.

2 коментара:

  1. Много хубава рецепта, Цвети и
    с удоволствие ще я опитам.
    Благодаря и сърдечни поздрави, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Много е проста, но и много вкусна,ще се радвам ако ти хареса. Прегръдки.

    ОтговорИзтриване

Последователи