Постен шоколадов крем
Продукти:
1 литър соево мляко
2 (по 200 гр.) шоколадови кувертюра*
60 гр. царевично нишесте
50 гр. мед
2-3 с.л. захар
ванилия
Приготвяне:
Шоколадът се начупва на парченца и разтапя в соевото мляко. Прибавят се медът, захарта и ванилията и се разбърква, докато не се разтопят. Добавя се нишестето, разбито в няколко с.л. студена вода и се бърка, докато не започне да се сгъстява. Още топъл се сервира в подходящи купички. Може да се прибавят ядки или плодове.
* използвах ето такъв от Лидъл
Цвети,
ОтговорИзтриванечудесна идея за постен шоколадов крем.
Аз правих шоколадов мус с домашно приготвено оризово мляко и също ще кача рецептата.
Много апетитно изглежда и с тази ягода...
Поздрав и хубав уикенд, Диана
Ще я чакам с нетърпение!
ОтговорИзтриванеСпокойна нощ :)