четвъртък, 7 април 2011 г.

Постен шоколадов крем

Постен шоколадов крем




















Продукти:

1 литър соево мляко
2 (по 200 гр.) шоколадови кувертюра*
60 гр. царевично нишесте
50 гр. мед
2-3 с.л. захар
ванилия

Приготвяне:

Шоколадът се начупва на парченца и разтапя в соевото мляко. Прибавят се медът, захарта и ванилията и се разбърква, докато не се разтопят. Добавя се нишестето, разбито в няколко с.л. студена вода и се бърка, докато не започне да се сгъстява. Още топъл се сервира в подходящи купички. Може да се прибавят ядки или плодове.  

* използвах ето такъв от Лидъл






















Още един вариант на постен шоколад крем може да погледнете в блога на Диани

2 коментара:

  1. Цвети,
    чудесна идея за постен шоколадов крем.
    Аз правих шоколадов мус с домашно приготвено оризово мляко и също ще кача рецептата.
    Много апетитно изглежда и с тази ягода...
    Поздрав и хубав уикенд, Диана

    ОтговорИзтриване
  2. Ще я чакам с нетърпение!

    Спокойна нощ :)

    ОтговорИзтриване

Последователи