неделя, 13 март 2011 г.

Хумус


Хумус


















Продукти:

400 гр. сварен нахут или консерва
50 гр. сусамов тахан
50 мл. зехтин
1 ч.л. чесън на прах
½ ч.л. кимион
сол на вкус

за поръсване:

зехтин
лимон
червен пипер

Приготвяне:

Нахутът се пасира, заедно с тахана, чесъна, кимиона и солта. Ако е прекалено гъст се добавят няколко лъжици от водата, в която е врял. Сервира се в подходяща чиния. Поръсва се с червен пипер и се полива с няколко с.л. зехтин и лимон. Може да се украси с няколко зрънца сварен нахут.

Сервира се със зелени чушки и арабски питки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Последователи