Паста с броколи
Продукти:
400 гр. броколи*
½ пакет (250
гр.) паста **
1 малка глава
червен лук
шепа едро
счукани орехи
2 – 3 скилидки чесън
сол и черен
пипер на вкус
зехтин
Приготвяне:
Пастата се
сварява и отцежда. Броколите се накъсват на розички и се попарват се във вряла
подсолена вода за 5 минути. Чесънът се пуска в малко загрят зехтин. Добавят се
броколите и се задушават за кратко. Прибавя се пастата, орехите и нарязаният на
полумесеци лук. Отстранява се от котлона и се овкусява със сол и пипер на вкус. По желание може да
се добавят и чери домати.
В дните когато
се разрешава консумирането на риба може да се добави риба тон.
* замразени или
пресни
** предпочитам фарфале, фузили или спагети
Няма коментари:
Публикуване на коментар